Terima Kasih Semua and Azam 2012

Amy Munirah | Saturday, December 31, 2011 | 0Comments |
Assalamualaikum readers and bloggers. Sihat semua ? Amy harap semua sihat kayy:D. Kay, entri kali nih amy nak kongsi sikit dengan korang pasal 2011, actually pasal pelajaran Amy masa form 3. Kayy, secaa jujur amy memang tak pernah melepasi 4A dalam ape-ape exam masa Form2 and Form3. Percaye atau tak,korang kena percaya:D. Pernah dapat 7A 1B ,itupun masa Ujian Selaras 1 Form1. Mule-mule exam memang lah senang and boleh target kan?hehe. Tapi makin lama,makin merosot keputusan amy.Form3 lagi la merosot,dulu pernah terfikir jugak,macam mana nak dapat 8A,5A pun tak lepas.
 Amy punye slip semua exam Form3 2011

Okayy,see? Mana pernah 8A,kesian kan?:D
Bahasa Melayu
BM nih kalau A pun markah amy cukup-cukup makan. kadang 79% ja,cikgu taknak teruskan 80%.Takpelah,jadi cikgu kena jujur jugak kann?:D.


Bahasa Inggeris
Ini pun lebih kurang BM jee, jarang dapat A.memang kesian. Amy low bi, paper 1 yang selalu rendah. Kalau bab novel pulak,sebelum nak exam kelam kabut menghafal,tak pernah nak dapat dari idea sendiri. Semuanye hafal,time exam tingal tulis ja ape yang dihafal tu*jangan tiru tau,kadang-kadang pemeriksa dah tahu yang budak nih mesti hafal nih. Tapi kan,masa PMR amy buat macam tu jugak,nasib menyebelahi Amy:D


Mathematics
Ha,ni subjek yang paling susah bagi Amy. Tapi ramai orang cakap math lah paling senang. Bagi amy susah !. Amy tak pernah dapat A dalam math mase form3. Amy memang low dalam subjek nih,sedih sangat-sangat:'(.


Science
Sains pun lebih kurang macam math. Tapi math lagi susah ! haha XD. Amy suke subjek sains nih. Na usaha nak bagi pandai sains,form4 nanti subjek pun mesti yang susah kan?:D

Sejarah
Sejarah nih pun susah. cume dekat-dekat nak PMR,baru lah Sir yang ajar amy bagitahu cara-cara nak jawab sejarah. Kenape la sir tak ajar kiteorang dari form1 ? Kalau sir ajar kite dari form1 mesti sejarah semua dapat A punye:D

Geografi
Geografi nih kena banyak membaca. Macam amy,baca ala kadar je,mane nak dapat A.hehe. And secara jujurnye masa PMR sebenar,amy tak ulangkaji geografi langsung dekat rumah,nak nangis je bila pergi sekolah. Tapi time rehat nasib baik sempat bincang dengan kawan-kawan. And ape yang dibincangkan tu semua keluar. Alhamdulillah sangat-sangat. Tu la Amy pikir,kenapa la dulu tak belajar dengan kawan-kawan macam nih.

Pend. Agama Islam
Subjek paling Amy suke,walaupun mule-mule markah tinggi,tapi lama-lama menurun,tengok lh dekat slip tu.hehe.

Kemahiran Hidup Bersepadu-ERT
Amy cakap awal-awal dekat adik-adik ye,KHB nih kena banyak membaca. Amy memang tak pernah dapat A dalam KHB, bila jawab rasa macam dah confirm boleh dapat A, tapi bila dapat result.hmm:'(.
Ert amy suke jawab yang bahagian kuih-kuih and masak-masak tu je.yang elektrik-elektrik memang down lah amy:D

Kayy,nak tengok slip percubaan amy tekan sini.
Tengok lah tu,lagi le menurun. Nasib percubaan PMR tak menyebelahi AmyT_T. Mak amy terkejut tahu bila amy bagitahu result percubaan Amy. Kayy,nak tengok PMR sebenar pulak?
Alhamdulillah sangat-sangat. Terima kasih semua yang jadi pendorong amy terutama family,cikgu-cikgu and kawan-kawan amy.

Azam 2012 : Nak teruskan usaha untuk berjaye. Naik form4 subjek makin susah. Takut amy.Lagi-lagi kalau dapat subjek Add Math,math pun Amy cukup-cukup makan. Form4 nanti rase nak ulangkaji je kerjenye,tapi boleh ke? Harap-harap boleh.Doakan ye:)

Thank you for reading

0 comment(s):