Exclusive Giveaway by Niena Sofea

Amy Munirah | Saturday, February 04, 2012 | 2Comments |
 Tagged: Kak Huda and Kak Nadrah

Pemilihan melalui Random org. Jomlah join,mane lah tahu tetibe random org tu terbaik hati pulak kasi kite menang . hehe .

Thank you for reading

Curve Image

Amy Munirah | Saturday, February 04, 2012 | 0Comments |
Assalamualaikum wbt. Huwaa, rindu gila dekat blog nih, dah lama tak menatap dia:)

Oke,tutorial hari nih ialah curve image. Korang takperlu edit gambar tersebut supaya bordernye curve baru korang upload. Kalau korang guna tuto nih,korang upload and terus automatically ade curve border.Jom mule tuto sekarang:) Penggun Template Designer pasti jadi. template lain, takpasti:P

1) Dashbord->Design->edit html->Tick Expand Widget Template(penting)
2) Tekan ctrl+f/f3 dan cari code ini
.post-body img
3) Jumpa? Good. Korang tengok anak-anak code dia, jumpa tak code macam ni?


.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
}
  background: $(image.background.color);
  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
}
.post-body img, .post-body .tr-caption-container {
  padding: $(image.border.large.size);}
4) Gantikan code yang diboldkan dengan code di bawah.
border-radius:10px;
5) Preview dan save.
Thank you for reading