Jom Buat Cbox Cutemiut :)

Amy Munirah | Wednesday, December 14, 2011 | 12Comments |
Assalamualaikum readers and bloggers. Hello worlds. Shoutmix kena bayar tahun 2012? Ye betul tu dear.Amy baru lepas delete shoutmix. Jangan nak sedih-sedih sangat lah dear,cbox masih ade.Cbox pun boleh comel-comel jugak:D. WAJIB tengok sini dulu.

1) Sign up dulu dekat cbox.
2) Lepas tu,isi lah form tu, korang tahu kan?

3) Tekan Create my Cbox kalau semua dah diisi dengan lengkap. Dah isi dengan lengkap,boleh lah login.

4) Lepas tu ade macam gambar dekat atas ni kan? Korang isi yang Account Details and tekan Apply.

5) Tekan Look & Feel->Layout Option. Korang edit lah ikut cita rasa korang kayy:)

6) Lepas tu Look & Feel->Style Presets. Amy cadangkan,korang buat transparent*bagi Amy*.Kalau korang nak buat lain,tak ade masalah:)


7) Then, Look & Feel->Colours and Fonts. Ha,dekat sini yang amy suke, ingat shoutmix aje ke yang boleh colourful? Cbox pun boleh laa. Kayy,kat sini korang edit lah nak font warna ape,link warne ape.ikut selera korang lah ye. Tekan Apply.


8) Sekarang nak masukkan smilies pulak. mesti korang nak kan? Tekan Option->Smilies.
9)Korang boleh delete smilies yang sedia ada tu kayy,jangan takut-takut nak delete:)Amy cari smilies cute-cute yang boleh digunakan,copy and paste url smilies dekat bahagian URL kayy, faham kan?
http://i.imgur.com/JfT0p.png
http://i.imgur.com/BPxGs.png
http://i.imgur.com/axJ1f.png
http://i.imgur.com/Bdnd8.png

10) Code sebelah picture tu jangan lupe letak pulak ea:).Kayy, dah siap.Tekan Publish untuk dapatkan code cbox korang.
11) Dah copy code tu masuk Dashboard->Design->Page Elements->Add a Gadget->HTML/Javascript and paste.
12) Save. All done:) Jadi ? kalau jadi,boleh tolong Amy tak? klik sini ye.

Thank you for reading