Letak Cute Emoticon dalam post.

Amy Munirah | Monday, May 30, 2011 | 19Comments |

ASSALAMUALAIKUM
Hari ney amy na buat tuto buat cute emoticon dekat blog post.maybe rumit sikit,so ikut step per step ea.

Untuk pengguna google chrome sahaja
1) Mula-mula download greasemonkey.tekan download now tu ye macam gambar dekat bawah.

2) Da install:120:. Lepas tu,:99:sini untuk download cute-cute emoticon:face12:.
3) Korang boleh search emoticon for blogger dekat situ.
4) Kalau da pilih mana yang korang berkenan,korang tekan install,yang button hijau tu.korang nak install berapa banyak script pon boleh:86:.
5) Pastikan korang gunakan old editor dekat blog korang.
dashboard:65:setting:65:global setting:65:old editor:65:save.
Kalau tak faham,tengok kat bawah ney.

6) Bila korang na buat post baru,automatic emoticon-emoticon tadi ada dekat new post korang.macam gambar kat bawah ney.


6) Yang ney pulak kalau korang dah xna guna lagi emoticon tertentu atau na buang.
7) orang pergi menu bar google chrome korang ea,tekan tools:65:extensions.kalau tak faham rujuk gambar kat bawah:face17:
8) CLICK extensions tu.then korang akan jumpa macam gambar kat bawah ney.

9) Disabled untuk tak aktifkan sahaja,kalau na enable kan balik boleh.
10) Kalau uninstall terus delete dari extensions tu larhh.
11) Oke done.
12) Jangan lupa,yang global setting tadi tukar balik ke updated editor. Kalau tak paham,tinggalkan komen k.selamat men'try':119:

act,ada yang untuk pengguna firefox punya,tapi setakat ney untuk pengguna google chrome dulu larh.hehe.siape yang na tuto untuk firefox punye,inform ea.21
Thank you for reading

19 comment(s):

HaNa Hani reply

pergh...chomei gile laaa
^_^

Amy Munirah reply

@HaNa Haniterima kasih:)

lynenotsocute reply

comel...thanks sgt2...singgahla wwww.layancitelyne.blogspot.com

Amy Munirah reply

@lynenotsocute welcome .oke :)

T0mlin$t3r reply

btw , kenape risha gune cute icon ni kan .. kt dlm post risha ade kotak colour chocolate kat gmbr tuh ? tq

T0mlin$t3r reply

mcm mane nk hilangkan kotak tuh?

Zur Ain reply

Done ! Thanks alot Amy ! Sayang awak ^^ HAHA

Amy Munirah reply

@T0mlin$t3r, sori ea. amy taktahu na selesaikn mcm mna. sebab amy buat oke je:)

Amy Munirah reply

@Zur Ain, Welcome dear :)

☺털이 소유❤ reply

Terima kassih yer bagi tips . puas cari tips untuk ini . chumel2 la ^_^

✿Gucciey Lavender✿ reply

thanks ye :)

misS whateva reply

macam mna nk search icon cute kat userscripts? plis reply at my cbox.. :)

butterfly.winks reply

thanks,adeq cumel!! nic tuto ! i loike!! :)

Amy Munirah reply

@☺털이 소유❤, memang comel comel :)

Amy Munirah reply

@✿Gucciey Lavender✿, welcome :)

Amy Munirah reply

@misS whateva, cari CUTE EMOTICON FOR BLOGGER :)

Amy Munirah reply

@butterfly.winks, WELCOME :)

Cik Chokie reply

Kenapa untuk blog yang baru global setting tak ada ek ? puas cari :'( macam mana nak tick T.T

Miss D reply

New interface blogger nii takdak laa global setting tuu, nak buat macam mana eh? semangat nak buat comel2 nii..