Nak Luahkan Perasaan='=

Amy Munirah | Tuesday, August 16, 2011 | 2Comments |
assalamualaikum.sihat semua ? dah lama tak buat personal post.selalu pasal tutorial ja kan,oke hari ni pasal  personal pulak.

amy nak luahkan perasaan sebab ape ea?korang rasa? cuba teka? amy rasa bukan amy sorang ja kot yang na luahkan rasa,malahan kalau boleh 'sekumpulan ikan bilis' tu pun nak luahkan perasaan.


kami ade cita-cita,tak ade satu orang pun dekat dunia ni yang tak nak berjaye.semua orang nak berjaya tapi kena usaha. usaha tahap maksimum yang kami usahakan,setakat itu lha hasil  yang kami mampu lakukan.

Percubaan pmr baru habis seminggu yang lepas,and result dah dapat pun.result kelas 'mereka' lebih bagus dari amy . mulalah kelas amy jadi mangsa,malah hampir tiap-tiap hari ada sahaja 'beliau-beliau' yang marah. and lambung-lambung tinggi kelas 'mereka' di hadapan kite.
kalau korang lha kan,terasa tak ?

kenapa 'mereka' ja selalu kene puji.macam 'kami' ni tak pandai tahap gaban ja.

err , bulan 7 hari tu ade ujian selaras dua and disambung terus dengan ujian 3PD.amy,azimah,pika and murni tak dapat jawab kertas math n bm disebabkan hari exam tu kiteorang g SABDA ada mind-mapping sejarah.so,tunda hari lain. kelas 'mereka' pun ramai yang g SABDA. so,minggu depannye kiteorang amek exam subjek bm and math dekat kelas 'mereka'. exam bm oke lagi, tetibe cikgu cakap nak sambung terus math. dah lha tak study,kelas 'mereka' pun macam terkejut lha kan.

time exam math
amy,azimah,murni and pika dok belakang sekali lha kan,sebab kiteorang amek exam kat kelas 'mereka'.
soalan math tu,amy tak ingat numbe berapa,tapi soalan tu na angle.budak depan amy ney tanye amy ape jawapannye,amy angkat-angkat bahu ja,then dia tanya-tanya lagi,amy cakap tak buat lagi,sedangkan amy dah buad dh.

lepas tu,budak depan amy and kawan sebelahnye dengan selambanye 'menjengukkan' kepalanye tengo kertas azimah.banyak lagi lha 'mereka' tanye jawapan kat kiteorang,tapi ada ja alasan kiteorang. sebab apa? sebab tahun lepas,kelas kami ada kes meniru,so guru kelas suruh buat 'aku sumpah' dekat dalam kelas 'mereka'. so,lepas daripada tu kelas kami langsung tak ada tiru-meniru dah. tapi bila kiteorang amek exam dekat kelas 'mereka',kiteorang pelik sangat-sangat. tak la,maksud amy ingatnye 'mereka' pandai sebab usaha sendiri,tapi sebaliknye.

lepas dh tamat,cikgu suruh amy kutip untuk 3 orang lagi tu,amy,azimah n murni.yang 'mereka',ada wakil sendiri yang kutip untuk kelas 'mereka' . tetiba,kiteorang nampak sesuatu yang amazing lha sangat, time kutip-kutip tu,'budak perempuan mereka' berkumpul satu meja bincangkan tentang jawapan,sedangkan cikgu kat depan,yang berkumpul tu pun meja depan sekali. is't fair ?

tahun lepas
beberapa orang budak kelas 'mereka' sendiri cerita dekat amy,ade sorang dak perempuan kelas 'mereka' bawak nota time exam, dia duduk hujung,pakai tudung labuh ,nota dia berselindung di sebalik tudung labuh. and subjek khb pulak,daripada result dia C sampai lha jadi B.
dia padam and cakap dengan cikgu,cikgu salah tanda. and dapat B terus lha dia.

kalau kami bagitahu cikgu pun,tak ada guna. cikgu pecaya yang dia tu baik.entah-entah cikgu pulak kunk yang tuduh kiteorang fitnah dia.end~~

please lha jangan cakap kelas kami bodoh,bengap,malas , sebab ape yang dikeluarkan tu adalah satu doa.

and amy harap kelas kami nanti tunjuk result yang lagi hebadd daripada 'mereka'.amin,

Thank you for reading

2 comment(s):

kjaharun reply

tak pe... usehe lebih ye dek.. ade rezeki dapat result la yg bagus.. :)

Amy Munirah reply

@kjaharun terima kasih kak :)