Blockquote l

Amy Munirah | Wednesday, October 19, 2011 | 2Comments |
assalamualaikum. dah lamenye tak buat tuto ! huwaaa , rinduuuuu . haha xd . amy pun baru lepas edit blog, dah terdelete code dah tadi,na nangis dah bila blog jadi burokk tibe-tibe. tapi,alhamdulillah boleh betulkan balik. huhu . okep-okep,banyak cakap pulak amy. hari ni buat tuto blockquote macam amy punya :)

1) Dashboard->design->edit html->tick expand widget.
2) Lepas tu,tekan ctrl+f and search code ni
.post blockquote {
3) Jumpa ? oke,good:) .lepas tu,copy code di bawah ni
background-image: url(URL BACKGROUND);border:1px solid #000000;border-left:10pt double #000000;padding: 3px;border-bottom-left-radius: 10px;border-top-left-radius: 10px;}.post blockquote:hover {background-url(URL BACKGROUND);-webkit-transition-duration: 2.5s;background-image:url(URL ICON );background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;border:1px dashed #000000;border-right:10pt double #000000;}
4) And paste dekat bawah code yang korang cari tadi tu ye.
5) REVIEW dulu,then baru save ye.
NOTA KAKI:
  1. biru: background blockquote korang.jangan cari yang meriah sangat,nanti hapak pun tak nampak tulisan korang tu.hehe.boleh cari dekat SINI
  2. merah: warna border cari dekat SINI
  3. kuning: url icon korang. kalau nak yang kiut-miut,boleh cari dekat SINI

Thank you for reading

2 comment(s):

Miss Meoww reply

Akq Sye Tak Jumpe Lah Yang ''.post blockquote { tu

Amy Munirah reply

@Miss Meoww, Kalau takde, just tambah bawah /* content :)